Tuesday, June 30, 2009

MANEK URAI (siri 2) – UMNO ajaran sesat ?

Kawan sambung lagi ulasan, Arifin Mahmud penulis HarakahDaily dalam tulisannya telah mendakwa UMNO adalah parti ajaran sesat.

Apa kata Arifin dalam HarakahDaily,

Umno 'ajaran sesat'?
Arifin Mahmud Mon Jun 29, 09 1:36:49 pm MYT

Sebenarnya, kerajaan sudah boleh membuat keputusan sama ada mahu membenarkan Chin Peng pulang ke Malaysia atau tidak tanpa perlu merujuk kepada rakyat kita.

Mungkin tiada suatu peraturan pun atau prosedur yang menetapkan bahawa sesebuah negara itu perlukan sokongan majoriti rakyat untuk menerima seseorang kembali menjadi warganegara di negara berkenaan.

Ringkasnya, penguasa boleh saja menyatakan tidak ke atas pulangnya Chin Peng dan kita tidak perlu lagi berbalah mengenai hal tersebut.

Tapi, memang sengaja hal komunis ini dikembangkan sebagai wacana baru besar-besaran di media, forum seolah-olahnya ia suatu wabak baru yang mengancam kita; mengalahkan masalah ancaman selesema babi yang melanda negara baru-baru ini.

Kerajaan boleh terus menyatakan tidak kepada usaha mengembalikan Chin Peng dan hal itu terus didiamkan sahaja. Tapi, kenapa ia dipanjangkan ke dalam media?

Umno pun tahu bahawa akan ada kalangan rakyat yang bersedia dengan kembalinya Chin Peng dan ada yang tak bersetuju. Dengan sebab itu, rakyat kita akan kembali dipecahkan dengan menimbulkan isu ini.

Apabila rakyat dipecah-pecahkan, semangat kekitaan dikoyak-rabakkan, maka senanglah Umno meneruskan penjajahannya apabila ikatan perpaduan sesama rakyat musnah.

Matlamat Umno memecahbelahkan ikatan

Itu saja matlamat Umno menimbulkan isu-isu. Bukan ikhlas, tetapi untuk pecahbelahkan umat. Sebab itu Umno takut debat. Debat itu akan menyebabkan tembelang Umno pecah.

Bukti mudah, Najib menolak debat bersama Mursyidul Am Pas dengan 'memperalatkan' kedua-dua mantan PM sebelum ini, Dr Mahathir dan Abdullah Ahmad Badawi.
Najib tidak akan berani mengeluarkan kenyataannya sendiri. Yang tersiar adalah gambar dia sedang mengangkat telefon, kononnya sedang menerima panggilan Presiden Obama yang berunding dengannya berhubung usaha membebaskan tahanan Guantanamo.

Kembali kepada isu komunis misalnya, bukan tiada fakta yang menunjukkan bahawa hal pegangan seseorang itu bukanlah penyebab kepada seseorang itu tidak layak memohon menjadi warganegara di negara ini.

Contohnya, ketika mantan ketua pengarang Utusan Melayu Said Zahari dibawa semula masuk ke Malaysia ketika Dr Mahathir mula menjadi PM dahulu.

Dr Mahathir saat itu telah membatalkan larangan yang dikenakan ke atasnya yang pernah dilarang memasuki Malaysia suatu masa dahulu oleh Tunku Abdul Rahman.

Larangan Tunku itu tak pernah dibatalkan ayah Najib, Tun Abdul Razak dan Tun Husein Onn, bapa kepada Hishammuddin sendiri. Hanya Mahathir yang membatalkan terus, lalu Said Zahari yang pro Sosialis dan perjuangan berhaluan itu akhirnya boleh diterima.

Tiada pula heboh-heboh di media dan tiada pula diangkat sebagai tajuk wacana, forum-forum untuk memecah-belahkan rakyat.

Ulasan yanggambi,

Arifin Mahmud ini bukan penulis yang professional, cara dia menulias pun kita sudah kenal dia menulis ikut apa yang dia terlintas dan sengaja hendak mengelirukan umat Melayu.

Berhubung dengan komunis Ching Peng, kawan rasa kerajaan UMNO bukan dalang memperbesar-besarkan isu itu. Sedar atau tidak oleh Arifin bahawa pendokong-pendokong pembangkanglah yang menguar-uarkan isu Ching Peng ini sama ada dalam akhbar parti atau internet.

Pembangkang sengaja menunjul isu Ching Peng dengan harapan untuk menarik hati pengundi-pengundi Cina yang pro Ching Peng. Apabila tersebarnya suara-suara rakyat mula membantah, PAS mula menuding jari kepada UMNO kononnya sengaja menimbulkan isu Ching Peng untuk memecahbelahkan perpaduan rakyat.

Munafik sungguh Arifin dan PAS ini, PASlah yang sebenarnya dalang untuk memecahbelahkan ikatan perpaduan kaum dalam Negara. PAS telah menghasut kaum-kaum bukan bumiputera dengan dakyah-dakyah yang berputar belit bagi memastikan kaum bukan bumiputera membenci UMNO. Sedar ke tak sedar wahai Arifin ?

Menyentuh isu Nik Aziz mencabar Dato’ Sri Najib berdebat, Arifin sekali lagi sengaja hendak memutar belit (memang kerja orang PAS pun……), atas dasar apa Nik Aziz hendak berdebat dengan Najib ?

Kalau di atas dasar perpaduan umat Melayu dan agama Islam, perlu apa hendak berdebat, adalah lebih baik berbincang diantara pemimpin-pemimpin sesame Melayu Islam. Kawan setuju dengan pandangan mantan dua orang Perdana Menteri Tun Mahathir dan Tun Abdullah yang mengambil jalan terbaik kalau Nik Aziz dan Najib mengambil jalan dengan cara bermesyuarah.

Alasan Najib memperalatkan kedua-dua mantan Perdana Menteri ini adalah satu tuduhan yang tidak berasas sama sekali.

Adakah seorang Perdana Menteri macam Dato’ Sri Najib sengaja hendak mengada-adakan cerita bila Presiden Amerika Barack Obama menghubungi beliau melalui telefon ?

Janganlah dengki dan iri hati wahai Arifin, kawan rasa, kalaulah Obama menghubungi Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kapal Singah dan Lim Kit Siang-siang, tau tahulah berbulan-bulan hebuh dalam Harakah, entah-entah sudah ada rakaman cd, dvd, video dijual kepada penyangak-penyangak PAS serata kampong.

Mengapalah Allah menjadikan manusia macam Arifin ini terlalu dengkel pemikirannya……..

Kawan tidak menafikan, memang tiada fakta yang kerana pegangan atau fahaman seseorang itu yang menyebabkan mereka tidak boleh menjadi Warganegara. Kita juga kena fakir sebab munasababnya maka semasa Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri menerima kembali Said Zahari ke Malaysia.

Adakah Said Zahari serupa macam Ching Peng ? tidak payahlah kawan ulas perbezaan Said Zahari dengan Ching Peng, kalau Arifin tak tahu juga, tidak usahlah menulis lagi dalam HarakahDaily, tidak payahlah hendak memutar belit pemikiran rakyat dengan tulisan bercelaru mavam itu…….

Kalaulah begini rupanya pemikiran yang ada di dalam pemimpin-pemimpin PAS, macam Arifin ni, kawan rasa tunggulah kehancuran umat Melayu Islam di Malaysia kalau mereka berkuasa……

Berhati-hatilah wahai saudara-saudara ku di Manek Urai, PAS yang sebenarnya sebuah parti PARTI AJARAN SESAT yang sentiasa memesongkan pemikiran rakyat untuk berkuasa……….


No comments:

Post a Comment

Kalau anda sudi komen, silakan, tapi dengan penuh tanggungjawab...... terima kasih di atas komen anda..