Thursday, October 28, 2010

Galas-PAS-DAP takut dengan sepanduk ‘Kafir Harbi”


PAS sudah semakin gelabah sehingga mendakwa UMNO-BN telah memainkan isu agama dalam kempen-kempen PRK Galas apabila sebuah banner yang direntang di Bandar Gua Musang (seperti gambar di atas) menjadi trauma kepada mereka……

PAS dikatakan telah mendesak pihak Pasukan Pemantau Kempen Pilihan Raya (PPKPR) yang bertugas untuk mengawasi bahan dan kempen pilihan raya DUN Galas bertindak menurunkan banner tersebut.

Tony Phua, Setiausaha Publisiti DAP pula menganggap banner seperti yang direntang itu juga melambangkan pihak UMNO-BN tidak gentlemen ketika berkempen di Galas serta tiada beretika dan tiada kelas………

AYG ; mengapa PAS-DAP takut sangat dengan ‘banner’ tersebut ?

Apa yang lebih menyerlah, PAS-DAP sebenarnya bimbang pengundi-pengundi di DUN Galas tahu apa yang sebenarnya berlaku hubungan antara PAS dan DAP yang nampak sahaja akrab, tetapi disebaliknya DAP ada agenda yang tersirat…..

Mungkin kata-kata Karpal Singh, "Mahu wujudkan negara Islam langkah mayat kami dulu" telah berlaku sepuluh tahun yang lalu, tetapi PAS lupa bahawa Karpal Singh juga pernah berkata dia tidak berganjak dari apa yang dikatakanya sepuluh tahun lalu…

Ekoran itulah, maka Nik Aziz terpaksa berterus terang menyatakan bahawa PAS tidak akan mempertahan untuk mewujudkan sebuah Negara Islam bersama-sama DAP dan PKR…… Apa sudah jadi tok guru ?

Apakah perjuangan PAS yang berlandaskan Islam sudah luntur kerana bila kena herdik oleh Karpal Singh ? Sudah hilangkah semangat berkobar-kobar ulama-ulama serta mujahid pemuda-pemuda PAS semata-mata untuk menjaga hati si ‘kafir harbi’ ?

Kalau inilah jawapannya, maka jelaslah sudah bahawa selama ini PAS hanya mempergunakan agama Islam semata-mata untuk mendapatkan keuntungan politiknya sahaja…… Kalau tidak, masakan ‘banner’ seperti itu dipertikaikan…2 comments:

  1. Tuan Guru Nik Aziz kata dengan SYAITAN pun boleh berkawan...inikan pula kafir HARBI.....asalkan dapat kuasa dari Melayu Islam BN/UMNO yg dikatakan zalim !!

    ReplyDelete

Kalau anda sudi komen, silakan, tapi dengan penuh tanggungjawab...... terima kasih di atas komen anda..